Tijdens deze workshops maken jongeren op een interactieve, speelse manier kennis met culturele disciplines zoals dans, kunst en theater. Tijdens deze culturele workshops leren ze de basis van deze disciplines. Zo krijgen deze jongeren de kans om te groeien, sterk in hun schoenen te staan en om zichzelf te laten zien.

Workshop Dans: DABKE
Elke maandag van 11u tot 13:00

Dabke is een traditionele Arabische cirkel-en line dans uit verschillende Arabische landenfolkloredans vol gratie, dynamiek en bijzonder ritmisch. Het wordt gedanst op opzwepende muziek waarbij je hart onverwacht een sprongetje maakt!


Workshop kunst tekenen: Zahra El Jadid
Elke Dinsdag van 10u tot 14u

Wanneer jongeren positief gestimuleerd worden door allerlei externe prikkels kunnen ze zichzelf beter ontplooien en ontwikkelen tot een prachtig individu dat een verrijking voor de gehele samenleving wordt. 

Ze leren zichzelf kennen aan de hand van allerlei activiteiten en schrikken zelfs van hun eigen kunnen en doen. Ze leren ook trauma’s te benaderen op een andere manier en kunnen het nadien beter verwerken en een plaats geven. Ze leren nieuwe vaardigheden op ook sociaal vlak. De meer introverte jongere werkt plots samen en maakt er vrienden bij. Een andere jongere zet door en maakt zijn werk voor het eerst af omdat hij het niet opgaf.


Workshop Theater vzw Nei Tred: Jamal Kazza

“ZOTTEN VOOR DURVERS”

Jongeren op creatieve, ludieke en speelse wijze laten kennismaken en actief werken met elementen van de eigen #TAAL #IDENTITEIT #EMOTIES alsook die van een ander. Disciplines en methodieken die worden en aangereikt vertrekken vanuit woord, theater en beweging. Met als doel het bevorderen van hun veerkracht én positieve beleving/verbinding.


Workshop short-movie: Scum Studios Khalid en Mohammed
Elke vrijdag van 10u tot 17u

Tijdens de workshops inspireren we de deelnemers en nodigen we ze uit om alle aspecten binnen de culturele filmwereld te verkennen: acteren, regisseren en improviseren,... Een interactieve workshop waar positiviteit en samenwerking tussen de deelnemers centraal staan.

 

Mohamed Shrafi en Mahmoud (DANS DABKE), Zahra El Jadid (KUNSTTEKENEN), Jamal Kazza (THEATER), scum Studios (KORTFILM)

SCUM STUDIOSNEi TRAD VZWORKIDEAZAHRAELJ,
 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

inschrijven via: salma.dalaa@antwerpen.be