'Nuff Said - L'Afrique c'est Chic

Jamali Maddix (VK), Dizzy Mandjeku, Nisrine Mbarki (NL), Maarten Westra Hoekzema (NL) en Monica Kamara

De stad ligt voor het 13de seizoen in Berchem. Actueel podium-geweld uit de hele wereld kruipt hier elke maand voor de spotlight! Een kruispunt van mainstream en underground, 12 m² vol jong talent en internationale namen.

‘Nuff Said betekent iedere aflevering een nieuw patroon vol comedy, literatuur, muziek en spoken word.. No nonsens, global en local. Steeds zwierig in de blend gedraaid met de spacefunkers Brzzvll en de sprekende bougie Johan Petit. Stap in en beleef deze heerlijke roadtrip van op de eerste rij.

Deze editie is onderdeel van L’ Afrique c’est chic. Een stedelijk festival dat de kunst, de muziek en de identiteit van de Afro-cultuur overal ter wereld viert. Verspreid over verschillende locaties in de stad geniet je van 3 tot 24 oktober drie weken lang van diverse culturele evenementen.

MAARTEN WESTRA HOEKZEMA (NL) is een theatermaker die comedy en theater naadloos in elkaar over laat vloeien. Zijn show 'Tired of being young' begon vorig seizoen in huiskamers en eindigde tot ieders en zelfs zijn eigen verbazing in een uitverkochte grote zaal van Arenberg. Op ‘Nuff Said zal hij er een stuk uit brengen. Over het koste wat kost willen verwezenlijken van dromen en de benarde situaties waarin je daardoor terecht kan komen.

DIZZY MANDJEKU wordt in de Congolese rumba beschouwd als een levende legende. Reeds in de jaren ‘60 verdiepte hij zich als gitarist in jazz en Latijns-Amerikaanse muziek, vooraleer hij de Congolese muziek doorgrondde. Hij was actief bij Zap Mama, Milow, Stromae en hij maakt nog steeds deel uit van de band van Baloji.

MONICA KAMARA is een 22-jarige dichter die ook workshops geeft en een boekenclub begeleidt. Zij speelde mee in drie kortfilms (waaronder A child like Innocence en Girls Fact) die verschillende prijzen hebben gewonnen. Zij werkte eerder al samen met onder andere Mestizo Arts Festival, De Munt, Contacting the World, Pianofabriek en Urban Woorden.

NISRINE MBARKI (NL) schrijft theaterteksten, korte verhalen en poëzie. Haar poëzie is eerder verschenen in literaire tijdschriften als Het liegend Konijn, de poëziekrant, Tirade en Boekie Boekie. Als vertaler vertaalt ze Arabische poëzie naar het Nederlands. Hiernaast is ze mede oprichter en artistiek leider van theatergroep Landgenoten.

JAMALI MADDIX (VK) is een van de meest veelbelovende en opwindende comedians van het moment. De meesten kennen de Britse comedian als gastheer van de reeks ‘Hate Thy Neighbour’ op Viceland. In deze docu-serie gaat hij voor zijn plezier spreken met allerlei extremistische groeperingen; van een extreemrechtse Joodse groepering tot de Black Israelites in Harlem.

“It’s a failing of the comedy industry that there aren’t more voices like Jamali Maddix on the circuit.” - ★★★★ Chortle

Facebookhttps://www.facebook.com/events/2060169294285347/

Noteer alvast: volgende editie op vrijdag 8 november


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Standaardtarief: 14 euro
  • student - 26 jaar: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe - Foyer
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Minimumleeftijd: 16 jaar

Deze voorstelling staat niet open voor betaling met Cultuur(shock)cheques of mercibon.

Opgelet, de zitplaatsen zijn beperkt. Wil je zeker zijn van een zitplaats, kom dan een half uurtje vroeger. Voor zij die niet kunnen zitten voorzien we staanplaatsen