Menaya | 'Nuff Said

met o.a. Adam Fields, Meryem Saci, Amber Setta, Ozan Aydogan en Thomas Smith

De stad ligt voor het 13de seizoen in Berchem. Actueel podium-geweld uit de hele wereld kruipt hier elke maand voor de spotlight! Een kruispunt van mainstream en underground, 12 m² vol jong talent en internationale namen.

‘Nuff Said betekent iedere aflevering een nieuw patroon vol comedy, literatuur, muziek en spoken word.. No nonsens, global en local. Steeds zwierig in de blend gedraaid met de spacefunkers Brzzvll en de sprekende bougie Johan Petit. Stap in en beleef deze heerlijke roadtrip van op de eerste rij.

Deze editie is onderdeel van Menaya. Een stedelijk festival dat de kunst, de muziek en de identiteit van Noord-Afrika en Midden-Oosten viert. Verspreid over verschillende locaties in de stad geniet je van 6 tot 16 februari van diverse culturele evenementen.

ADAM FIELDS (VK) is een Londenaar die in Amsterdam rondloopt. Niet als weekendtoerist, maar als permanent bewoner. Hij observeert de Nederlanders en deelt zijn verbazing met het publiek door zijn onnavolgbare Britse gevoel voor humor. Hij houdt mensen een spiegel voor. Want ondanks dat Adam al jaren in Nederland woont en de taal vloeiend spreekt, is hij toch een echte Engelsman gebleven. Adam behoort inmiddels tot de sterke, gevestigde orde van het Nederlandse stand-up circuit.

MERYEM SACI (CAN) is een zangeres, songwriter en hiphop-artiest uit Montreal. Samen met haar moeder ontvluchtte ze op 13-jarige leeftijd de burgeroorlog in Algerije. Muziek heeft haar leven gered en daarom streeft ze ernaar om deze universele remedie over de hele wereld te verspreiden. Ze domineert het podium met haar krachtige stem en brengt een fusie van geluiden variërend van r&b, hiphop, soul, jazz, reggae tot Arabische ritmes. Ze is voornamelijk bekend als de lead singer van de groep ‘Nomadic Massive’, die al vijf jaar op rij wordt verkozen tot de beste hiphop-act in Montreal.

AMBER SETTA (BE) mag dan wel vers talent zijn in de slam poetry scene, deze Vlaamse met Egyptische roots neemt geen blad voor de mond wanneer ze een podium betreedt. Juist omdat haar gedachtegang geen verplichtingen en verwachtingen kent, pent ze haar ongecensureerde mening neer en vertolkt ze deze aan al wie het wil horen. Van thema’s die nog steeds niet sociaal aanvaard worden tot haar diepste gevoelens, niets houdt haar tegen om er niet over te dichten.

OZAN AYDOGAN (NL) is opgegroeid tussen sprookjes in een familie van verhalenvertellers. Op 8-jarige leeftijd verliest hij zijn hart aan rapmuziek. Tijdens zijn middelbare schooljaren komt Ozan in aanraking met klassieke poëzie en verlaat steeds vaker de omheining van de ritmiek van beats en ontdekt daarachter een nieuwe wereld van taal die hem als een oude bekende voorkomt. In zijn werk waarin verhaal, beeld en klank nooit onafgewogen ten tonele verschijnen, poogt Ozan iedere keer weer met de persoonlijke plectrum de universele snaar te bespelen. Ozan won in 2018 het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.

THOMAS SMITH (BE) is een stand-upcomedian pur sang. Opgegroeid in Antwerpen begon hij zijn carrière op de lachplanken in 2000 als finalist van ‘Humo’s Comedy Cup’. Sindsdien maakt hij naam in Vlaanderen en Nederland als de gevatte comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-upcomedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Vertrekkende van observatie, overtuigt hij met behulp van improvisatie en een vette knipoog iedereen van zijn waarheid. Je moet het zien om het te geloven.Menaya is een nieuw 10-daags festival dat de kunst, de muziek en de identiteit van de MENA-regio (Middle East & North Africa) viert. Verspreid over verschillende locaties in de stad geniet je van 6 tot 16 februari van diverse culturele evenementen. Een samenwerking tussen ccBe en Arenberg met de steun van het district Berchem.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Standaardtarief: 14 euro
  • student - 26 jaar: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe - Foyer
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Minimumleeftijd: 16 jaar

Deze voorstelling staat niet open voor betaling met Cultuur(shock)cheques of mercibon.

Opgelet, de zitplaatsen zijn beperkt.
Wil je zeker zijn van een zitplaats, kom dan een half uurtje vroeger.

Noteer alvast: volgende editie op vrijdag 6 maart