overzicht

Een overzicht van alle voorstellingen en evenementen in c o r s o en in de buurt.
Alle genres netjes chronologisch geordend.

Zuidpool

De aanzegster

di 26 okt 2021 - 20.00 uur

Een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen. Jorgen Cassier regisseert een bijzondere acteursploeg: Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren, Nico Sturm en Kenneth Cardon. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.

de KOE | De Nwe Tijd | Hof van Eede

David of hoe we ons bedacht hebben | première

do 28 okt 2021 tot za 30 okt 2021

Drie gezelschappen maken evenveel voorstellingen over de persoon en het werk van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Dit eerste luik zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt dat samenhangt met anderen en de wereld, zodat je de vijftig haalt zonder een kogel door je kop te jagen.

Nevski Prospekt

Blues 5+

zo 31 okt 2021 - 14.00 uur

“Ik ga” zegt de ene speler aan het begin van de eerste scène, en laat de andere alleen achter. Zeven keer zal hij dat zeggen, valt een bekende wereld in duigen en zeven keer groeit er uit de brokstukken een nieuwe wereld. Elk einde wordt een nieuw begin met nieuwe mogelijkheden.

Nat Gras

wijtwee // nosotrosdos 6+ | première

zo 31 okt 2021 - 15.00 uur

Twee is een hartslag, de beat van een popnummer. Twee is een weg die zich opsplitst in mogelijke paden zoals dat van Hernan Mancebo Martinez en Samuel Baidoo. Via beeld en beweging onderzoeken ze wat het getal twee allemaal kan inhouden. Hoe kan je in elkaars bij-zijn jezelf-zijn?

Frank Mercelis

Talk to me in French

di 2 nov 2021 - 14.30 uur

Zanger en acteur Frank Mercelis neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in zijn voorstelling. Samen met pianist Antoon Offeciers brengt hij deze keer niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen songs, bewerkingen van bestaande nummers en verhalen over seksuele escapades.

Frank Mercelis

Talk to me in French | première

di 2 nov 2021 - 20.00 uur

Zanger en acteur Frank Mercelis neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in zijn voorstelling. Samen met pianist Antoon Offeciers brengt hij deze keer niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen songs, bewerkingen van bestaande nummers en verhalen over seksuele escapades.

Double bill: Chapel of love & Xposure

The Backyard | première

za 6 nov 2021 - 20.00 uur

Elk op hun eigen manier benaderen twee makers, Machias Bosschaerts en Klára Ešnerová, onderwerpen als trance, demonen en onderdrukking. Zij nemen je mee in een surrealistische en duistere wereld waarin het onwaarneembare waarneembaar wordt.

Batmat

This side up 4+ | familiedag

zo 7 nov 2021 - 15.00 uur

Ze wonen met vier in een doos. Alles loopt gesmeerd in hun kleine wereld. Tot de doos kapotscheurt en ze plots de wereld én het publiek zien. Het liefst van al zouden ze zich onzichtbaar willen maken, maar dat lukt nauwelijks. En zo begint hun avontuur, met enkel wat spullen en elkaar.

Het Nieuwstedelijk

Hitler is dead

di 9 nov 2021 - 20.00 uur

Op 30 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag maakte Stijn Devillé een nieuwe versie van zijn bekroonde klassieker uit 2009. Met o.a. Warre Borgmans, Janne Desmet, Sara Vertongen en Tom Van

Comp. Marius

De sunshine boys

di 16 nov 2021 - 20.00 uur

Twee komieken traden bijna een halve eeuw op als komisch duo. Een levende legende. Maar toen hield de ene er mee op, en ging bij de andere het licht uit. In een ultieme verzoeningspoging wordt de legendarische dokterssketch nog éénmaal gespeeld, live voor tv.

Comedy Corso

Soe Nsuki ontvangt Thomas Smith, Tom Bibo en Joost Van Hyfte

vr 19 nov 2021 - 20.00 uur

Comedy Corso is de stand-up comedy avond van ccBe. Zoek dekking voor snedige spot, messcherpe satire en rondvliegende lachsalvo’s. Gastvrouw Soe Nsuki ontvangt voor de tweede editie Thomas Smith, Tom Bibo en Joost Van Hyfte. Lachen tot een breuk is op eigen risico.

Annelies Van Hullebusch

Boek-steen-papier | première

vr 26 nov 2021 tot za 27 nov 2021

Annelies Van Hullebusch vertrekt vanuit enkele ‘mijlstenen’ die haar leven hebben bepaald, beïnvloed en verrijkt. Daar maakt ze een tactiele voorstelling van op de manier die haar zo eigen is: vol ambacht, detail, poëzie, papier en schoonheid.

K.A.K.

Snøw 3+

zo 28 nov 2021 - 14.00 uur

Snøw is een voorstelling over de opwarming van de aarde op maat van kleuters. Tijdens een absurde trip langs een keukenrobot en de Noord- en Zuidpool ontdekt de K.A.K. samen met een pinguïn, een frigo, een geschifte kok en een koor van rochelende vuilniszakken, hoe de wereld kan worden gered.

De Lassies

De Lassies naar Las Vegas

di 30 nov 2021 - 14.30 uur

De Lassies staan garant voor een middag vol nostalgie, humor en meezingers. Sam Verhoeven en Jelle Cleymans zijn al jaren vrienden. Ze weten van elkaar dat ze een zwak hebben voor Nederlandstalige liedjes. En als ze heel eerlijk zijn; vooral voor liedjes die een beetje vergeten zijn.

Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens | KVS

Jonathan

do 2 dec 2021 tot vr 3 dec 2021

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens nemen je mee in een bizar poëtische voorstelling met een af en toe een bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek.

For All Queens!

Dag Sinterklaas Ball

za 4 dec 2021 - 16.00 uur

Zwarte Piet is Racisme, Stop BlackFace, Kick Out Zwarte Piet zijn bewegingen die de meeste van ons kennen en ook achterstaan. Nu de mogelijkheid om een stukje verder te gaan en kolonialisme nog verder de deur uit de schoppen en de gevierde knechtenhouder terug te sturen naar waar hij vandaan komt.

Peter De Graef | Cie Cecilia

Geen Kersentuin

wo 8 dec 2021 tot do 9 dec 2021

Peter De Graef schreef een originele tekst voor drie spelers, met een vette knipoog naar één van de beroemdste stukken van Anton Tsjechov. Een tragikomische vertelling over liefde en dood, en hoe we altijd schipperen tussen slaan en zalven, leed en troost.

Mich Walschaerts & Alano Gruarin

Danskny

vr 10 dec 2021 - 20.00 uur

Funk en cabaret... vreemde combinatie zegt u? Niet als de vleesgeworden funk-hengst Alano Gruarin het podium deelt met Kommil Foo-zanger en cabaretier Mich Walschaerts. Vette pianogrooves, kurkdroge beats en Walschaerts die zingt, praat, debiteert en danst.

William Boeva

B30VA

za 11 dec 2021 - 20.00 uur

William Boeva is 30 geworden. Dertig. Toen we hem vroegen wat hij daarvan vond, riep hij: “Ik ben nog altijd jong!” Daarna bekogelde hij ons met flippo’s en Pokémonkaarten. En daar wringt dus het schoentje: 30 jaar. Nog niet oud, maar ook niet echt jong meer.

De Nwe Tijd | Suzanne Grotenhuis

Holy Shit

do 16 dec 2021

Een ontroerend relaas over iemand die opkrabbelt in een wereld die steeds sneller lijkt te gaan. Een verhaal over verlies, en hoe je tijd kunt vinden om daarbij stil te staan. Grotenhuis bewijst opnieuw, met deze opvolger van ‘On Ice’, dat ze van elk onderwerp sprankelend en humoristisch solotheat

Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke | KVS

Ouder kind

di 21 dec 2021 - 20.00 uur

Een gefictionaliseerd autobiografisch portret van Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll, over de eeuwige spanning tussen acteur en regisseur, over gefaalde projecten en vriendschap. Dit is de tiende voorstelling die ze samen maken. Voor deze mijlpaal hebben ze alles anders aangepakt.

Esmé Bos & Bart Voet

Concert magiq 2,5 +

zo 26 dec 2021

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet gaan in ‘concert magiq’ op zoek naar het meeslepende van muziek, iets wat peuters zeer intuïtief kunnen beleven, soms heel hartstochtelijk en magisch. Ze brengen liedjes in verschillende talen over bijzondere momenten in een kleinmensenleven.

Zonzo Compagnie

Familiedag | Hush - Henry's dream machine 6+

di 28 dec 2021 - 14.00 uur

Maak kennis met De Engelse barokcomponist Henry Purcell. Centraal op scène staat een grote toverdoos, een reusachtige maquette van een oud theater. Een droommachine zeg maar. Als de gordijnen opengaan, ontplooit zich een wondere wereld waarvoor Purcell prachtige muziek schreef.

Klankennest

Manta 4 tot 24 m

wo 29 dec 2021 tot do 30 dec 2021

Manta is een installatie en voorstelling waarin muziek, beeld en beweging in dialoog gaan en versmelten tot één geheel vol muzikaal ontdekkingsplezier voor de allerjongsten. Klankennest liet zich inspireren door de bijzondere visuele aanwezigheid en bewegingen van de Manta reuzenrog uit de oceaan.

Maarten Westra Hoekzema

Toen eindelijk alles lukte | première

do 13 jan 2022 - 20.00 uur

Maarten zoekt antwoord op de vragen: Wanneer is een leven gelukt? Hoe zorg je ervoor dat alles lukt en kun je daar eigenlijk wel voor zorgen? Moeten we eigenlijk wel willen dat alles lukt? Maarten weet op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy.

De Bonanzas

Old-time favourites

di 18 jan 2022 - 14.30 uur

De Bonanzas zorgen voor een dynamische, nostalgische en sfeervolle show met uiteenlopende golden oldies waaronder een vleugje country, de Elvis uit Las Vegas, het psychedelische van The Doors en zelfs een ode aan een van de beste songschrijvers aller tijden: Albert -I'm a train- Hammond.

Lara Staal | NTGent

Dissident

wo 19 jan 2022 - 20.00 uur

Vijf jongeren die op school bekend staan als ‘probleemgeval’ nemen het podium over. Theatermaker Lara Staal gaat op zoek naar jongeren die zich weigeren aan te passen en die de machtsrelaties uitdagen. Hun blik houdt ons een spiegel voor. Wat kunnen we leren van datgene dat ons niet goed uitkomt?

Kamal Kharmach

Mag ik even 2021

vr 21 jan 2022 - 20.00 uur

Kamal zal, voor de derde keer alweer, de eindejaarsconference voor zijn rekening nemen. Met een jaar waar het Capitole werd bestormd, de drugsmaffia werd ontmaskerd en waar we meer dan ooit door hebben hoe essentieel kappers zijn, belooft ook deze conference een klepper van formaat te worden.

Lieven Scheire

DNA | theatercollege

wo 26 jan 2022 - 20.00 uur

Lieven Scheire voert jou door de wereld van de menselijke genetica vol wonderlijke weetjes en onthutsende theorieën. Met een mix van toegankelijke wetenschap en comedy brengt hij complexe materie op een begrijpelijke en entertainende manier over, met kennis van zaken en met de nodige dosis humor.

Mohamed Toukabri

The upside down man

vr 28 jan 2022 - 20.00 uur

In zijn eerste solo-creatie beweegt Toukabri (Rosas, Eastman, Needcompany) heen en weer tussen verleden en heden, tussen twee landen, twee culturen en twee tradities, tussen kunstdisciplines en danstalen. Dans, video, tekst en geluid versmelten tot een autobiografisch stuk over identiteit.

Anastassya Savitsky

Stellar Boem 6+

zo 30 jan 2022 - 15.00 uur

Stellar Boem is een ontdekkingsreis door de ruimte, een dansante fantasie over leven in een andere wereld, maar ook over het leven in het algemeen. Een universum dat balanceert tussen hedendaagse dans en poppenspel voor nieuwsgierige ruimtevaarders.

Kyoko Scholiers

Boy

do 3 feb 2022 - 20.00 uur

Wat doet het met iemand om op te groeien zonder de basis van een veilig nest? En kun je ontsnappen uit je eigen achtergrond? Scholiers verbeeldt een brandend actuele realiteit op scène. Met een soundscape van Joris Blanckaert, live gebracht door het kinderkoor van Opera Vlaanderen en HERMESensemble.

Jan Jaap van der Wal

III-ième

za 5 feb 2022 - 20.00 uur

In ‘III-ième’ ontdekken we de eerste barsten in Jan Jaap zijn relatie met Vlaanderen. De relatie is nog steeds vurig, maar nu en dan duiken er kleine irritaties op. Hij aanvaardt ze wel, maar het is tijd om er eens over te praten.

Clara Cleymans, Alice Reijs, Michael Pas, Dimitri Leue en Warre Borgmans

Onderland | première

vr 11 feb 2022 tot za 12 feb 2022

In een wereld die steeds kunstmatiger wordt, ervaren we steeds meer de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks. Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden en wagen zich in een geflipt libretto aan een tragikomische ontsnappingspoging uit de kunstmatigheid van ons bestaan.

Sprookjes Enzo | Pietro Chiarenza

Kat met laarzen 5+

zo 13 feb 2022 - 15.00 uur

Vertrouw jij een kat die laarzen aan heeft en praat? Wij niet … of toch? Want deze kat is een ongelofelijk beest: hij kan toveren! Misschien heb je het verhaal al gehoord, maar je hebt het vast nog nooit gezien zoals wij het laten zien. Als een ondeugend poëtisch verhaal op kousenvoeten.

Muziektheater De Kolonie

Vlammende vrouwen

do 17 feb 2022 tot vr 18 feb 2022

Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in deze voorstelling genadeloos in de spiegel. Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en… ze haatten elkaar.

Get up Stand up!

Edition 2020-2021

za 19 feb 2022 - 20.00 uur

Get up, Stand up! is terug. Na drie geweldige edities met onder meer Soe Nsuki, Latif, William Bouva, Erhan Demirci, Lukas Lelie en Kamal Kharmach als nieuwbakken debutanten, wordt het hoog tijd dat we een flinke portie vers talent naar boven scheppen. Wie wordt de nieuwe queen/king/x of comedy?

Sofie

I love you

di 22 feb 2022 - 14.30 uur

Pop, jazz, funk & soul. Dat is Sofie. Een eerlijke en creatieve artieste die steeds haar eigen weg volgt. Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze erin elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen waardoor haar concerten uitzonderlijke klasse en sfeer uitstralen.

Erhan Demirci

Doe rustig

wo 23 feb 2022 - 20.00 uur

Druk, druk, druk. Het antwoord als je iemand vraagt hoe hetgaat. Doen we dit ons zelf niet aan door én carrière te willen maken, 3 hobby’s te hebben, aan zelfontplooiing te doen en een gezin te runnen? Neem wat gas terug en geniet van anderhalf uur quality-time door naar deze voorstelling te komen.

Inge Paulussen, Wouter Hendrickx en Peter Gorissen

Morgen zijn we allemaal terug | première

za 26 feb 2022 - 20.00 uur

Een vader is zijn zoon kwijt, een vrouw haar man, kinderen hun vader. Hij is er nog, maar eigenlijk ook niet meer. Elke morgen is er toch die hoop en speelt iedereen het spel nog eens mee. Hannelore Bedert levert haar eerste theatertekst af. Met Inge Paulussen, Wouter Hendrickx en Peter Gorissen.

Ann Van den Broek | WArd/waRD

Joy, enjoy Joy

di 1 mrt 2022 - 20.00 uur

Wat maakt dat we ondanks tegenslagen en periodes van desillusie zo vasthoudend zijn in het vinden van positieve waarde en betekenis in de dingen die we doen? Een dansvoorstelling met de voor WArd/waRD kenmerkende combinatie van beweging, (live) muziek, tekst en video.

Sprookjes Enzo | Pietro Chiarenza

Familiedag | pICcOLo 3+

zo 6 mrt 2022

Een sprookje van klein naar groot of omgekeerd. pICcOLo neemt je mee naar een omgekeerde wereld waar de verhoudingen elkaar voor de gek houden, waar niets echt is wat het lijkt en alles verandert waar je bij staat. Waar binnen buiten is, ver dichtbij lijkt en onder boven is geworden.

Vanden Broecke & Van Dyck

ZWIJG! | première

do 10 mrt 2022 tot vr 11 mrt 2022

Wij zijn twee broers en wij zitten met een vraag die heel dringend gesteld moet worden. Eigenlijk vinden wij dit zelf erg vervelend maar wat moet moet. Daarom zouden wij jullie beleefd willen vragen om naar schouwburg corso te komen. Tot genoegen en alvast bedankt.

Wim Opbrouck

Ik ben de walvis

za 12 mrt 2022 - 20.00 uur

‘Ik ben de walvis’ is misschien wel de meest persoonlijke voorstelling die Wim Opbrouck tot nog toe maakte. Hij schreef zijn tekst vanuit het perspectief van de walvis. Hij spreekt zoals de walvis. Hij beweegt en ademt, hij zingt en danst, hij lacht en huilt zoals alleen walvissen dat kunnen.

The legends & Michael Varekamp

Swingin' in New Orleans

di 15 mrt 2022 - 14.30 uur

De zaal wordt omgetoverd tot een zwoele nachtclub. Net als destijds de boerenschuren in het diepe zuiden van de VS, die na zonsondergang veranderden in danspaleizen. Het bluesy stemgeluid en de band brengen een sfeervolle traditie tot leven waarin vreugde en melancholie met elkaar verbonden zijn.

Elena Peeters

Begin | trappelend talent

do 17 mrt 2022 - 20.00 uur

Voor dit eerste deel van een trilogie waarin Elena bekijkt door welke handen een mensenleven gaat, volgde Elena een vroedvrouwenpraktijk. Ze woonde er bevallingen bij en sprak met (wens)ouders, grootouders, kinderen. Allemaal zijn ze ooit begonnen, bij de geboorte of ergens anders.

Tuur Marinus

Th lng gdby

za 19 mrt 2022 - 20.00 uur

Een voorstelling voor 9 dansers. Klank- en bewegingspatronen worden gelijktijdig uitgevoerd in een samengaan van beweging, klank en licht. Lichamen en klanken verweven tot een nieuwe ervaring van samen-zijn.

Robrecht Vanden Thoren

Achteraf niet komen huilen

za 26 mrt 2022 - 20.00 uur

Robrecht is er een tijdje uit geweest. Een kind, pampers, slapeloze nachten, een stukgelopen huwelijk. Vooral dat laatste heeft er in gehakt. Maar eindelijk voelt hij weer hoop. Hij had het nooit gedacht, maar hij heeft er weer zin in. Kom maar op leven, met al je uitdagingen.

Kyoko Scholiers

Zone X

do 31 mrt 2022 tot za 2 apr 2022

Zone X is een futuristische toeristische stadswandeling. De voorstelling speelt zich af in 2124. Gids Miko neemt je mee op wandel door een gebied dat na De Ramp van 2034 werd afgeschermd van de wereld. De tijd bleef er stilstaan, de lokale bevolking leeft er nog als in de jaren 2020!

Alexander Vantournhout | not standing

Through the grapevine

do 31 mrt 2022 - 20.00 uur

Een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. Deze zevende voorstelling is het eerste échte duet van Alexander en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op succesnummer ‘Aneckxander’ uit 2015.

Circus Ronaldo

Sono io? 11+

zo 3 apr 2022 - 20.00 uur

Twee clowns, vader en zoon, gaan op zoek naar wat hen scheidt en wat hen verbindt. Het wordt een intense zoektocht, want het staat geschreven in de geschiedenis van de mensheid: tussen een vader en een zoon ligt de diepe ravijn van hun gelijkenis. Een grappige, herkenbare en ontroerende zoektocht.

Anton Lachky Compagny

De Anderen 6+

wo 13 apr 2022 - 15.00 uur

Een dansante zoektocht naar onze relatie met de aarde en ecologisch verantwoord leven. Een wervelende poëtische ode aan de creativiteit.

de KOE

De man die zijn haar kort liet knippen II

do 21 apr 2022 - 20.00 uur

Een schrijver en een actrice. Ooit waren ze verliefd. Twee decennia later komen ze elkaar weer tegen. Is de tijd rijp voor een echte dialoog? Wie de originele voorstelling niet zag, moet zich geen zorgen maken. Dit is een nieuwe voorstelling die geen voorkennis vereist, wél ouderwetse goesting.

The Radar Station

za 23 apr 2022 - 20.00 uur

The Radar Station is één van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2020. Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan o.a. Eddie Vedder en Tom Smith van Editors.

Mandolinman ft. Mathijs Bertel & Jeroen Lenaerts

Houtekiet

di 26 apr 2022 - 14.30 uur

Een heidens ‘Evangelie’ over het ontstaan van de beschaving, maar tegelijkertijd een blauwdruk van het menselijke, het leven en het sterven. Meesterlijk verteld en gespeeld door Jeroen Lenaerts. De oude melodieën krijgen door toevoeging van samples, beats en soundscapes een nieuwe organische sound.

Helder Seabra | Incognitus

Spektrum of Being

wo 27 apr 2022 - 20.00 uur

Waar zijn de anderen? Zijn zij de enigen die het overleefd hebben? En hoe kunnen ze nog met elkaar communiceren, na deze complete shut-down? Zijn ze terug aan het einde en start alles nu opnieuw van nul? Een kinetische voorstelling in een rauwe sfeer over het onvermogen om verbonden te blijven.

Berlin

Bonanza

wo 4 mei 2022 tot do 5 mei 2022

Een uniek filmisch portret uit 2006 van een verlaten mijnstad waarin ooit 6000 inwoners verbleven, omringd door 36 saloons en 7 danstenten. Nu herbergt de stad nog 7 inwoners die elkaar amper het licht in de ogen gunnen. Berlin portretteert deze micropool in een maquette met meerdere filmschermen.

Koen De Preter

Tender Men

vr 6 mei 2022 - 20.00 uur

Koen De Preter stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie. ‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en misverstanden.

Who’s afraid of Virginia Woolf?

Wolf Wolf | trappelend talent

do 12 mei 2022 - 20.00 uur

Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe breng je een klassieker die al talrijke versies heeft gekend? Samen met hun personages gaan de spelers het gevecht aan met waarheid en schijn. Het belooft een lange afterparty en niemand blijft gespaard.

RIET

Aardbeien in januari

vr 13 mei 2022 - 20.00 uur

Riet Muylaert (Jackobond) is vanaf nu: RIET. Dat is geen toeval. Haar werk wordt steeds persoonlijker. Liedjes geïnspireerd door een periode in haar leven waarin ze, na een break-up, alleen in de stad, terug in het leven springt, veel mensen tegenkomt, en vooral ook zichzelf.

Meurman & de Rudy

Knal 8+ | première

za 14 mei 2022 - 19.00 uur

Een groep ruimtereizigers knalt het heelal in op zoek naar een nieuw (t)huis, een nieuw begin. Bij de lancering zijn ze overtuigd van hun missie, maar wanneer de tijd tijdloos wordt en het zwart uitzichtloos, slaan de verveling en de twijfel toe. Want hoe doe je dat: iets nieuws beginnen?

Meurman & de Rudy

KNAL (L3, L4, L5)

ma 16 mei 2022

KNAL! BOEM! HELP!Wij zijn theater & knutsel collectief Meurman & de Rudy en werken aan een nieuwe voorstelling over het ontstaan van het heelal. En ... we hebben hiervoor dringend jullie hulp nodig!

Sven De Ridder, Brik Van Dyck & Fokke Van Der Meulen

De Moppentappers

di 17 mei 2022 - 14.30 uur

Sven De Ridder en Brik van Dyck zijn de moppentappers van dienst, ondersteund door barman/moderator Fokke van der Meulen. Met fragmenten, verhalen en natuurlijk veel moppen nemen ze je mee door de geschiedenis van de grap.

de KOE

De Nijl is in Caïro aangekomen

do 19 mei 2022 tot vr 20 mei 2022

De KOE graaft diep in het eigen repertoire. Peter Van den Eede en Willem de Wolf zoeken uit hoe deze filosofen - plus enkele nieuwe spelers - soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness en dokter google.

Abke Haring | Zuidpool & Toneelhuis

PLATINA

wo 25 mei 2022 - 20.00 uur

Woorden als grens van stilte. Een intiem duet van Abke Haring en Koen van Kaam. Een poging tot gesprek. Voor zover een gesprek ooit mogelijk is. ‘PLATINA’ werd in 2018 geselecteerd voor zowel het Vlaamse als het Nederlandse Theaterfestival. Nu volgt de langverwachte herneming.

Muziektheater De Kolonie

In Topform

di 31 mei 2022 - 20.00 uur

Warre Borgmans, Bo Spaenc en Gwen Cresens: drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is, ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken. Aanschouw dit Olympische triumviraat dat u tegemoet treedt om te ontroeren.

Dounia Mahammed & Alan Van Rompuy

GNABORRETNI

do 2 jun 2022 - 20.00 uur

In een tijd waarin we eindeloos bereikbaar zijn, maakt dit ons soms onbereikbaar. Wanneer bereiken we elkaar niet en wat zijn de gevolgen? Welke stemmen geven we geen bereik als samenleving?