OVER CCBE > welkom

ccBe ligt middenin de bruisende en diverse wijk Oud-Berchem. Die kruisbestuivende mix zet zich binnen de muren van het cultuurcentrum verder met een rijke waaier aan voorstellingen en totaalbelevingen die je niet overal vindt. Bovenop het ‘voor ieder wat wils’ culturele aanbod, eigen aan de Antwerpse cultuurhuizen, kiest ccBe voor een focus op theater, hedendaagse dans en totaalbelevingen voor het hele gezin.

Focus op theater en hedendaagse dans

In ccBe vind je theatervoorstellingen die inspelen op de laatste trends in de podiumkunsten. Hier halen liefhebbers van vernieuwende en niet vanzelfsprekende theaterproducties hun hart op.

En ccBe brengt als een van de enige Antwerpse cultuurhuizen, heel wat hedendaagse dansvoorstellingen op het podium. Voor veel dansgezelschappen, -liefhebbers en -proevers is ccBe gekend om zijn aanbod. Een aanbod dat verder reikt dan het podium, trouwens. Want in ccBe wordt ook volop gecreëerd. Het is de thuis, repetitieruimte en uitvalsbasis van zijn partners Muziektheater De Kolonie, WArd/waRD, ‘Nuff Said, Kosmonaut, Kyoko Scholiers en For All Queens. Hier staan artiesten niet alleen op het podium, ze werken er ook aan hun producties.

Culturele blend

Tegelijk ademt cultuurcentrum Berchem mee de sfeer van zijn omgeving uit. ccBe haalt de rijke culturele blend rondom zich letterlijk naar binnen. Samen met partners uit de buurt geeft ccBe heel bewust een podium én ruimte voor ontmoeting aan een verfrissende mix van performers en toeschouwers.

'Nuff Said laat het er maandelijks borrelen met een internationale mix van underground en mainstream comedy, literatuur en muziek. De MONA Brunch laat je proeven van films uit het Midden-Oosten of Noord-Afrika. Jeugdhuis Den Egelantier brengt geregeld hiphop in de keet en heel wat lokale verenigingen spreken hier af voor hun wekelijkse les tai chi of aerobics.

Een open familieplek

ccBe biedt ook een breed gamma voor de (aller)kleinsten en hun (groot)ouders. Niet alleen tijdens de familievoorstellingen, maar ook gedurende de hele namiddag. Met een aanbod boordevol knutsel- en spelplezier voor en na de voorstelling tovert ccBe zich op de maandelijkse familiedag om tot een gezellige plek om met het hele gezin te vertoeven. Zelfs wie de voorstelling skipt, is dan welkom.