Winterparels

Tijdens de eerste week van de kerstvakantie kan je in ccBe terecht voor drie familievoorstellingen. Niets zo gezellig dan je in onze fluwelen zetels te nestelen terwijl buiten de winter heerst.

Lichtjesfeest - familiedag

zo 22 en ma 23 december | 10.30 tot 16 uur

Zondag 22 december is de kortste dag van het jaar, stilaan worden de donkere dagen verjaagd door de zon. In ccBe vieren we dat met een echt lichtjesfeest. Laat je meevoeren door het lichtgevend acrobatisch sprookje van Pietro Chiarenza of door het poppenspel over een ster die uit de hemel viel. In het knutselatelier kan je een prachtig lantaarntje maken. Zo heb je een zelfgemaakt lichtje om naar huis te nemen door  de laatste duisternis. Enkel voor de voorstelling heb je een ticket nodig. Al de andere activiteiten zijn gratis.

familiedag: Big Bang Buurt

vr 27 december | 14 tot 17 uur

Onder de noemer ‘Big Bang Buurt’ trekt Zonzo Compagnie met een mini-versie van het festival langs Antwerpse cultuurhuizen in samenwerking met lokale partners. Een muziekvoorstelling is telkens het uitgangspunt voor een feestelijke namiddag vol muzikale ontdekkingen. In ccBe gaan ze voor een jazzy dag op maat van kinderen. Let’s jazz ‘n shake!

Hemelsblauw

za 28 december | 15 en 17 uur
zo 29 december | 11 en 14 uur

Met ‘Hemelsblauw’ brengt Pantalone muziektheater tot bij de allerjongsten (vanaf 6 maanden). Het is een klassiek concert voor viool, piano en cello. De stukken zijn wat korter en er is veel variatie in tempo en intensiteit. Maar ze spelen wel zoals ze voor volwassenen spelen. De gezamenlijke beleving van moeder of vader met hun jonge kind, ook samen met broer of zus, daar streven ze naar.